RYTMISK RÖRELSE-TRÄNING

Rytmisk rörelseträning kan liknas vid ett skönt dynamiskt yogapass med en rytmisk komponent för att få igång alla våra flöden.

KONTAKTA OSS FÖR BOKNING AV KURS! (tryck länk)

KURSNYHET HÖSTEN 2023! START V.34 TORSDAGAR 19.15 – 20.30

Kostnad terminskurs 12 ggr à 75 minuter: 1995 kr
Kika på vårt fina rabattsystem under priser!

Rytmisk rörelseträning kan liknas vid ett dynamiskt yogapass med en rytmisk komponent för att få igång alla våra flöden. Den är trots sin enkelhet förvånansvärt kraftfull och påverkar kroppen på djupet. Vi gungar, vaggar, skakar och studsar kroppen i olika positioner för att förbättra hållning, normalisera muskeltonus och frigöra oss från stress, stagnation och blockeringar.

Träningen stimulerar muskel-led sinnet och balansen men också det taktila sinnet i kontakten med underlaget. Den påverkar motoriken och koordinationen och  hjälper oss att bli centrerade och mer stabila. Som vågor sprider sig de rytmiska rörelserna genom kroppen. Det är det lilla barnets spontana rytmiska rörelser som inspirerat till metoden.

Rörelserna utförs främst liggande, sittande och på alla fyra och vi använder enkla poser utan smärtsamma ytterlägen. Övningarna kan anpassas efter individen. Kuddar och stol finns att tillgå för den som behöver. Rörelsernas tempo och omfång anpassar du efter det du trivs med och behöver för stunden. De sätter fart på systemet på ett skonsamt och behagligt sätt och låter varje cell vibrera med. Ett förbättrat flöde ger ett förbättrat immunförsvar, ett ökat näringsupptag och bättre avfallshantering. Rörelser ökar flödet av fascians grundsubstans, blodet, lymfan och därmed kroppens alla celler, den påverkar den cerebrospinala vätskan och nervsystemet. Rytmen av ditt lugna andetag finns med som en röd tråd genom hela passet för att stimulera dina inre organ och syresätta och basa alla delar av din kropp.

Förutom de rytmiska övningarna innefattar passet även minimalistiska statiska övningar för att integrera primitiva reflexer som har en tendens att aktiveras efter långvarig stress och trauman vilket påverkar hela rörelseapparaten negativt. Dessa övningar kompletterar och hjälper oss att snabbare komma till rätta med blockeringar och spänningar i rörelseapparaten som kan orsaka mer stress, snedbelastningar, rotationer och värk på olika nivåer. 

Vi gör sträckningar av kroppen på barns och djurs vis,  fasciala manövreringar för ökad flexibilitet och sensomotoriska övningar som bygger på spiralformen och den liggande åttan mm för släppa loss och stötta detox. Även en enkel egenbehandling för våra inre organ, vårt myofasciala system och meridianerna ingår i passet och görs med hjälp av egenmassagetekniker och reflexlogi.

Rörelse är liv – liv är rörelse

MARIA FRANZÉN