GONG YOGA

En skön blandning av Restorative yoga och Yinyoga där du under positionerna får ta emot läkande toner och vibrationer från gongar och olika instrument.

KONTAKTA OSS FÖR BOKNING AV KURS! (tryck länk)

KURSNYHET HÖSTEN 2023! START V.34 TISDAGAR 19.00-20.30

Kostnad terminskurs 12 ggr à 90 minuter: 2395 kr
Kika på vårt fina rabattsystem under priser!

Gong Yoga är en skön blandning av Restorative Yoga och Yinyoga där du under positionerna får ta emot läkande toner och vibrationer från gongar och olika instrument. Genom denna treenighet uppnår du en total balans och återhämtning fysiskt, psykiskt, emotionellt och själsligt.

I Yinyogans positioner stretchar vi passivt ut skelett, bindväv, leder, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. För att nå dessa delar behöver vi slappna av i musklerna, så varje position utförs ca 5 minuter där vi fokuserar på avslappning i både kropp och sinne. När vi når bindväven får vi en väldig mjukhet o öppenhet i kroppen. Vi kommer åt muskler som varit spända under en längre tid. Med vibrationerna från instrumenten så sätter du även vibration på vattnet i kroppen så den ger på så vis en inre massage och släpper muskler och spänningar ännu mer effektivt, ända in på cellnivå.

I de Restorativa positionerna använder vi oss av Yinyoga positioner, men vi varken stretchar passivt eller drar ut. Vi avlastar istället kroppen med bl a kuddar och filtar och landar fullständigt in i det parasympatiska nervsystemet. De enkla positionerna utförs under ca 10-15 min/position under tiden som instrumenten ljuder. Effekten på hjärnan, sinnet och inte minst kroppen är ofta dramatiskt kännbar. Det handlar inte bara om djup och skön avslappning. Utan vi hjälper kroppen/hjärnan att läka sig själv. Effekterna är slående. Mera kraft, mera energi, mindre smärta, trötthet och håglöshet. Stärkt immunförsvar och en föryngrande effekt på hela systemet, inte minst huden.

Läs mer om Yinyoga
Läs mer om Restorative Yoga
Läs mer om Gong

”SÅ VACKERT DET ÄR ATT INTE GÖRA NÅGONTING
 OCH SEN EFTER DET VILA”

JENNIFER ASKLÖF