MEJA Hälsoteam

GONGBAD

En gong är en metalltrumma som man slår på för att skapa olika vibrationer i bland annat form av ljud, som sägs påverka vår kropp på ett djupgående sätt. Gongen har länge använts i behandlande syfte, vid till exempel healing, meditation och yoga.


De offentliga Gongbaden bokar du här via knappen:

Jennifer är den som håller i alla våra gongbad och hon är bl a Certifierad Gonglärare och Gongterapeut. Hon använder många fler instrument än bara gong på sina gongbad. Hos Jennifer kan du boka dig på de offentliga gongbaden som annonseras nedan. Men vill du hellre boka ett privat tillfälle, där du kan ta med dina nära & kära eller arbetskamrater mm, så kontakta oss för ett kostnadsförslag. Scrolla ner för gongbadsdatum och för att läsa mer om Gong och hur ett gongbad går till. 

Vill du boka dig på en enskild Gong terapi session hos Jennifer läs mer under Gong terapi

GONGBAD PÅ VACKRA VALÖ!

BOKA DIG VIA DEN ROSA KNAPPEN OVAN!

I sommar har du chansen att uppleva ett Gongbad i en fantastisk natur. Jennifer tar med sina instrument till Valö i Björkfors! På denna sköna sommarstund inleder vi med en mindfulnessövning och djupavslappning. Sen får du vaggas tryggt i vågorna av ett skönt Gongbad. Vägbeskrivning: https://goo.gl/maps/u2N6GF3dRuEBJjj47

Alla kan vara med! Medtag yogamatta, kläder efter väder och varm filt som du kan svepa in dig i under gongbadet. Vi kör oavsett väder då vi har tak över huvudet. Betalning till gongbadet görs direkt vid bokning. Bankgiro 363 – 1512 eller Swish 1233172111 (MJ Asklöf AB). Behöver du avboka ett gongbad se villkor. Tre gongbad att välja mellan:

TISDAG 9/7 kl. 18.00-19.30
TISDAG 23/7 kl. 18.00-19.30
TISDAG 6/8 kl. 18.00-19.30
Sommarpris/tillfälle: 275 kr/pers.

HÖSTENS GONGBAD 2024
för balansering & självläkning

BOKA DIG VIA DEN ROSA KNAPPEN OVAN!

På de ordinarie gongbaden (90 min) guidas du i en mindfulness meditation innan gongbadet (olika teman varje gång) och på de extra långa (120 min) så gör vi ett mjukt yogapass innan. På en Mini Puja (180 min) inleder vi med yoga nidra. Läs mer nedan om Mini Puja. 

* Gongbad & Elementmeditation – Frihet och Kraft. Fredagen den 30 augusti kl. 17.15 – 18.45 (250 kr/pers)

* Gongbad & Färgmeditation – Hälsa och personlig utveckling. Söndagen den 15 september kl. 18.00 – 19.30 (250 kr/pers)

* WORKSHOP Lymf Yoga, egenvårdsmassage & GONGBAD Lördagen den 28 september kl. 12.30 – 16.00 (Läs mer under workshops) 650 kr/pers. Fika för kvinnohälsa ingår.

* Gongbad & Vattenfallsmeditation – Renande & Frigörande. Fredagen den 4 oktober kl. 17.15 – 18.45 (250 kr/pers)

* Gongbad & Mindfulness – Tacksamhet, önskningar och mål. Söndag den 20 oktober kl. 13.45 – 15.15 (250 kr/pers)

* WORKSHOP SÖMNHÄLSA – Yoga, akupressur, mindfulness och GONGBAD. Lördagen den 26 oktober kl. 13.00 – 15.30 (Läs mer under workshops) 495 kr/pers. Lättare förtäring ingår.

* ALLAHELGONA Gongbad & meditation – Möte med nära & kära. Fredagen den 1 november kl. 17.15 – 18.45 (250 kr/pers)

* Gongbad & Mjuk yoga för bättre flöde. Söndag den 24 november kl. 13.15 – 15.15 (350 kr/pers)

* JULGONG & Mindfulness (extra långt gongbad) Måndagen den 16 december kl. 18.00 – 20.00 (350 kr). 

* JULGONG & Mindfulness (extra långt gongbad) Tisdagen den 17 december kl. 17.30 – 19.30 (350 kr). 

Betalning till gongbadet görs direkt vid bokning. Bankgiro 363 – 1512 eller Swish 1233172111 (MJ Asklöf AB).
Behöver du avboka ett gongbad se villkor.

Vad är gong?

En gong är en metalltrumma som man slår på för att skapa olika vibrationer i bland annat form av ljud, som sägs påverka vår kropp på ett djupgående sätt. Gongbad har inget med vatten att göra, men gongen skapar vibrationer som sköljer över ens kropp och sinne, känslan av att man badar i ett hav av ljud som fyller ens medvetande.

Gongen tros ha använts i över 6000 år. Den har länge använts i behandlande syfte, vid till exempel healing, meditation och yoga. När man slår på gongen bildas en otrolig mängd vibrationer som vi uppfattar som ljud men som vi också kan känna i kroppen. De tar sig in i vår kropp och påverkar oss ända in på cellnivå. Vibrationerna tar sig förbi våra tankar och vårt medvetande, och kan på så sätt påverka oss på en djupare nivå. Vi öppnas upp av vibrationerna och fysiska, mentala, emotionella och själsliga blockeringar kan lösas upp. Ett gongbad verkar mycket avslappnade och avstressande för kropp, sinne  och själ. 

På ett gongbad får du möjlighet att landa ner med dig själv för en stund, bädda in dig riktigt bekvämt på sköna ullmattor med tillbehör. Jennifer inleder med en mindfulness meditation eller ett yogapass beroende på längd på gongbadet. Detta för att du ska nå en djup och avslappnande kontakt med din kropp. Sen får du vaggas tryggt i vågorna av ett skönt gongbad. Du frigör kropp sinne & själ och får en djup balansering och självläkning på cellnivå. 

Vad är Mini Puja?

Mini Puja är ett längre och mer djupgående Gongbad än de vi brukar ha. En minipuja är dock kortare än en traditionell Puja som varar en hel natt (7.5 timme). Under en minipuja får du vila till Gongarna i 180 minuter. Det kan låta länge men tiden försvinner under Gongbad. 60 minuter kan kännas som 10 minuter och 180 min kan kännas som en halvtimme. 

En minipuja är för dig som längtar efter en riktig djupgående inre rening och läkning. Med hjälp av vibrationerna och frekvenserna från Gongarna skapas inre massage som når ända in på cellnivå. Att det är under längre tid gör att kroppen och nervsystemet verkligen hinner balanseras. 

Under en minipuja brukar upplevelsen vara att man befinner sig i ett avslappnat tillstånd mellan vakenhet och sömn. Det är i det tillståndet du hinner komma ikapp dig själv, tankarna och din fysiska kropp får vila. Du har möjlighet att bara vara. Under en Puja spelas det mer dovt på instrumenten, ej så överväldigande som ibland ett ”vanligt” gongbad kan vara.

På en minipuja inleder vi med Yoga Nidra, en djupgående kroppsscanning, innan Gongbadet. Nidra betyder sömn på sanskrit och därför kallas Yoga Nidra kallas även för yogisk sömn eller den sömnlösa sömnen och är en meditationsteknik som går ut på att låta kroppen få vila i djupavslappning medan sinnet är fokuserat.

En mini Puja rekommenderar vi till dig som har gått på minst tre ”vanliga”  Gongbad (90-120 min) innan. Eller att du fått en stark upplevelse av Gongbad och känner intuitivt att en mini Puja skulle passa dig.

Det är ingen paus under Pujan men du kan när du vill gå på toaletten. Behöver du själv en liten paus så kan du under tystnad slå dig ner en stund i loungen. Vi bjuder på frukt, nötter och té.