MEJA Hälsoteam

MEDIYOGA

MEDICINSK YOGA

MediYoga är en lugn och djupverkande yogaform som passar alla, oavsett ålder, sjukdom eller diagnos då vi jobbar utifrån vår egen förmåga. Är du helt frisk så kan yogan hjälpa dig till ökad medvetenhet, balans och välmående.

Boka kursen eller drop-in pass här:

LÄS ARTIKEL OM JENNIFER & MEDIYOGA Klicka här (sen scrolla ner)

Kursstart MediYoga vecka 35. 2 kurser att välja mellan:
Måndagar kl. 17.30-18.45
Onsdagar 17.15-18.30
Kostnad terminskurs 15 ggr à 75 minuter: 2395 kr/kurs

KURSNYHET HÖSTEN 2024!
MEDIYOGA STARK har samma uppbyggnad och lugn som ett vanligt MediYoga pass, men flertalet av övningarna är lite mer utmanande för mer rörlighet, balans och styrka. Framför allt för de posturala hållningsmusklerna i mage, höftböjare, rygg/bröstrygg och axlar. Vi avslutar som vanligt med gongvila och meditation. OBS! På just denna kurs kan dock inte stol användas.
Kursstart vecka 35. Torsdagar kl. 17.45-19.00
Kostnad terminskurs 15 ggr à 75 minuter: 2395 kr/kurs

Kursstart Medicinsk yoga DAGTID vecka 35. 2 kurser att välja mellan:
Tisdagar kl. 09.45-10.45
Tisdagar kl. 11.15-12.15
Kostnad terminskurs 15 ggr à 60 minuter: 1995 kr

Kika på vårt fina rabattsystem under priser!

MediYoga (medicinsk yoga) är en lugn och djupverkande yogaform med vetenskaplig förankring. MediYogans speciellt utformade pass stödjer kroppens självläkande förmåga. Det är enkla, mjuka och inkännande rörelser, med stort fokus på andningen, som kombineras med meditation och vila. Passar för alla oavsett ålder, sjukdom eller diagnos då vi jobbar utifrån vår egen förmåga. Är du helt frisk så kan yogan hjälpa dig till ökad medvetenhet, balans och välmående. KAN ÄVEN ANPASSAS TILL STOL.

Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Du som individ tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån egen förmåga och kapacitet. Jennifer som även är mindfulnesscoach guidar dig under passet till ett ännu djupare medvetande. Efter passet får du vila till gongarnas läkande vibrationer som tar dig till djup avslappning. Passet avslutas med meditation. 

MediYoga så som den har formats och utvecklats på MediYoga Institutet i Stockholm är en terapeutisk yogaform som utgår från klassisk kundaliniyoga. In i denna yogaform har vävts in grundläggande aspekter från Ayurvedan och även från den kinesiska medicinen.

I Sverige är yoga som terapi och rehabilitering en verksamhet som växer, med MediYoga som en av de främsta drivkrafterna bakom utvecklingen. Stressen och den psykiska ohälsan ökar dramatiskt i samhället. Den västerländska hälso- och sjukvården, saknar trots fantastisk teknologi och kunskap, resurser att hantera ökningen av livsstilsrelaterade sjukdomar. Det finns idag ett tydligt ökande behov av hållbarhet och helhetssyn. Läs mer om forskning som gjorts på MediYoga (klicka på länken).

MediYoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. MediYoga är uppbyggt enligt följande struktur:

PROGRAM
MediYogan utgår från recept vilket innebär att yogapassen har en tydlig struktur och innehåll. Med respekt för att all träning har potential att skapa balans och att felaktig träning kan skapa obalans så utgår MediYogan från ett tydligt recept. Struktur och guidning i hur verktygen används är av stor vikt för att optimera effekterna och den grundläggande balansen. Genom en integrerad helhet av olika tekniker skapas terapeutiska effekter som utifrån yogans grundläggande intention verkar för en djup, direkt och energimässig balans på alla plan.

TEKNIKER
De delar som ingår i övningarna i passen är andning, fysiska positioner, fysiska rörelser, ögonposition och ljud. Målet är att synkronisera dessa delar med varandra tillsammans med uppmärksamhetsträning i kroppen. Grunden och den röda tråden i träningen är andningen som är den del som tydligast knyter ihop de mentala och fysiska aspekterna. Oavsett erfarenhet, nybörjare som erfaren utövare är andningen central och den funktion som styr övriga delar.

DOSERING
MediYoga är inget quick-fix utan en metod som kräver kontinuerligt utövande för bästa effekt. Vi vet från både erfarenhet och forskning att för att åstadkomma en förändring både mentalt och fysiskt är det viktigare att få till en daglig kontinuerlig träning i liten dos än en större dos någon gång då och då. Utifrån tillstånd och bakgrund har vi alla olika förutsättningar för vilken dos av träning och nivå vi klarar av. Att hitta rätt nivå och balans i träningen under tid är avgörande för att uppnå ett gott resultat.

Jennifer erbjuder även enskild yoga terapi. Läs mer här: MediYoga – Terapeutisk session

JENNIFER ASKLÖF
CERTIFIERAD TERAPEUT
DIPLOMERAD LÄRARE