LYMF YOGA

Här får du möjlighet att lära dig hur du enkelt kan förbättra ditt lymfflöde, göra en rensning av kroppen för optimalt flöde, finna återhämtning & balans!

Boka terminskurs, kortkurs eller drop-in pass här:

Välj mellan 2 kortkurser à 8 pass TISDAGAR 19.00-20.15 eller välj båda kortkurserna som en terminskurs 16 pass eller välj terminskurs 14 pass ONSDAGAR 19.00-20.15. I priset ingår också träningstillfällen på vår effektiva vibrationsplatta! (Se nedan).

NYHET VÅREN 2024! Förutom terminskurs onsdagar i vår populära Lymf Yoga, som bygger mer på stärkande medicinska yogaövningar, så STARTAR VI NU 2 kortkurser tisdagar kl. 19.00-20.15, där vi använder oss mest av YINYOGA positioner specifikt för vårt lymfsystem (t ex om du har ett väldigt överbelastat lymfsystem så kan denna form vara bättre just för dig). Läs mer om YINYOGA
OBS! Du kan även välja dessa 2 kortkurser som en hel terminskurs på 16 ggr. Då bokar du båda kurserna i bokningssystemet.
Lymf Yoga Yin 1: V.4-11 
Lymf Yoga Yin 2: V.12-20

Kostnad kortkurs TISDAGAR 8 ggr: 1695 kr
Kostnad terminskurs TISDAGAR 16 ggr: 2850 kr
Kostnad terminskurs ONSDAGAR 14 ggr: 2495 kr
Kika på vårt fina rabattsystem under priser!

OBS! Dessa kurser går inte att göra på stol. Välj då istället Medicinsk yoga eller MediYoga.

LYMFSYSTEMET – ”Det bortglömda systemet”. Vårt immunförsvar och reningsverk. Hjälper kroppen att stärka och återhämta sig.

Känner du dig uppsvälld? Har du ont i dina leder? Är du ofta förkyld? Har du svårt att tappa vikt trots träning och bra matvanor? Har du problem med stress och huvudvärk? Känner du av hormonella svängningar? Då är du inte ensam, det kan vara ditt lymfsystem som inte fungerar som det ska, ett väldigt vanligt problem hos kvinnor. Lymfan är en viktig del av cirkulationen. Det tillhör kroppens immunförsvar och fungerar både som avlopp och reningsverk.

På denna Lymfyoga kurs lär du dig hur du enkelt kan förbättra ditt lymfflöde. Du får du möjlighet att göra en rensning av kroppen för optimalt flöde, finna återhämtning & balans! I kursen ingår djupandning/lymfandning och egenvårdsmassage och yogaövningar som öppnar upp för lymfflödet. Framför allt runt axlar, skuldor, nacke, höfter, bäcken och rygg. Du blir rörligare och starkare och får därmed även en bättre kroppshållning, vilket också är en viktig del för att lymfflödet ska fungera. Vi avslutar med gongvila som öppnar upp flödet ytterligare i hela kroppen, ända in på cellnivå. Yogapasset är lugnt och inkännande då lymfsystemet är kopplat till och fungerar bara i det parasympatiska nervsystemet ( vårt lugn & ro system).
Inga förkunskaper krävs!

Under kursen ingår också möjligheten att vid schemalagda tillfällen använda vår FitnessPlate-4D – Komplett vibrationsplatta!

Vibrationsträning har många hälsofördelar:

STÄRKER MUSKLER OCH ÖKAR FÖRBRÄNNING
Upp och ned rörelser stärker upp dina små muskler i kroppen. Eftersom du jobbar med många muskler samtidigt får du också en bra förbränningsträning och en bra efterförbränning. Du kan minska i vikt snabbt med vibrationsträning. 10 minuters träning motsvarar 60 minuters rörelseträning på gymmet.

BEHANDLAR ARTROS OCH VÄRK
Små och djupa mikrovibrationer som ökar din blodcirkulation och stärker lymfsystemet. Ett viktigt program att jobba med för personer med värkproblematik, exempelvis artros. Personer som lider av ledsjukdomen Artros kan bli hjälpta eftersom den bästa behandlingen enligt sjukgymnaster och experter är just dynamisk belastning.

BENSKÖRHET
Personer som lider av benskörhet eller riskerar att drabbas kan med fördel använda vibrationsträning då behandlingen för detta tillstånd oftast består avstötande belastning, oavsett om det är i förebyggande syfte eller inte.

LYMFDRÄNAGE OCH BALANSTRÄNING
Sidorörelser har visat sig väldigt effektivt för att aktivera lymfsystemet så att man får ett lymfdränage. Detta kan vara väldigt bra vid lymfödem eller lipödem. Sidorörelser bidrar till att skapa en extra dimension av oregelbundenhet som kan vara mycket bra för att träna balansen. Det ger även en väldigt bra träning för knän, fotleder, vadmuskler, lårmuskler, höfter och sätesmuskler.

SÄTTER FART PÅ DITT LYMFSYSTEM
Ditt lymfsystem består av ett nätverk med lymfkärl som transporterar lymfa. Det består också av olika organ, som mjälten och brässen. Lymfsystemet är oerhört viktigt för att kroppen ska må bra. Vibrationer öppnar upp flödet i våra vävnader, förbättrar lymfsystemet och kan därmed hjälpa till med detta:

-Rensar slaggprodukter
-Rensar bort överskottsvätska
-Förbättrar immunförsvaret
-Minskar svullnader
-Minskar stelhet
-Minskade problem med svamp

Vibrationsträning och lymfmassage är välkända metoder för att förbättra lymfflödet och lymfsystemet.

JENNIFER ASKLÖF