MEJA Hälsoteam

RÖRLIGHETS-TRÄNING

Oavsett hur ditt liv ser ut, hur gammal du är, aktiv eller ej, så kan du gynnas av en förbättrad rörlighet. Rörlighet är inte bara för den aktive utan även för dig i vardagen.

 

Boka din kurs eller drop-in pass här:

RÖRLIGHETSTRÄNING & YOGA. Kursstart v.35 onsdagar kl. 19.00-20.15
Kostnad terminskurs 15 ggr à 75 minuter: 2395 kr

GUBBRÖRA – RÖRLIGHETSTRÄNING FÖR MÄN. Kursstart v.35 söndagar kl. 16.00-17.00
Kostnad terminskurs 15 ggr à 60 minuter: 1995 kr

Kika på vårt fina rabattsystem under priser!

VARFÖR RÖRLIGHETSTRÄNING?
Oavsett hur ditt liv ser ut, hur gammal du är, aktiv eller ej, så kan du gynnas av en förbättrad rörlighet. Rörlighet är inte bara för den aktive utan även för dig i vardagen.

Tränar man inte rörlighet i någon form är risken stor att man bara bli stelare och stelare, oavsett om du är elitidrottande, motionär eller ej, beroende på att bl a rörelsemönstret oftast är detsamma och blir då inskränkt. Stelhet leder i sin tur till minskad funktion både i träningssammanhang och i vardagen och är ofta anledningen till att skador uppstår. T ex om du är stel i höftled och fotled och gör en övning som kräver god rörlighet i dessa områden, så riskerar du att kroppen försöker ta ut mer rörelse i knät än vad det klarar och då kan knät på sikt skadas. Samma sak gäller ländryggen, känner du smärta i ländryggen kan det bero på en minskad rörlighet i bröstrygg och höft. Då kan det vara läge att göra rörlighetsövningar för dessa områden.

Syftet med rörlighetsträning är således att behålla sin rörlighet och kroppsliga funktion på ett önskvärt sätt så det underlättar vårt liv i vardagen. Men även som idrottare, att komplettera sin huvudträning med rörlighet för bättre prestation och mindre skaderisk. Du jobbar utifrån din egen förmåga på dessa rörlighetspass och Micke ger även vissa personliga tips & råd.

RÖRLIGHETSTRÄNING & YOGA är ett lugnare pass där vi jobbar igenom kroppen ordentligt med ett antal övningar där vi utmanar vår rörlighet och går sen vidare in i lätta yinyoga positioner. De fysiska positionerna blir också en genväg till ett lugnare och mer stressfritt sinne. Passar alla kvinnor och män, gammal som ung! 

GUBBRÖRA FÖR STELA MÄN är uppbyggt ungefär på samma sätt som Rörlighetsträning & Yoga, men utan yogadelen. Vi jobbar igenom kroppen med ett antal rörlighetsövningar mer specifikt och riktat till dig som man. Passar grabbar och gubbar i alla åldrar, stillasittande, motionär eller elitidrottande. 

RÖRELSE SCREENING
Mikael erbjuder rörelse screening (scanning) för att analysera din rörlighet och få ett specifikt träningsschema för just dina behov. Gäller självklart även dig som inte går på rörlighetskurs. Kontakta Mikael för en konsultation

MIKAEL ASKLÖF