YOGA RELAX

Yoga Relax är en skön blandning av medicinsk yoga och restorative yoga. Detta är en yoga för dig som behöver det där extra lugnet och omhuldandet.

Boka kursen eller drop-in pass här:

Kursstart Yoga Relax vecka 35, söndagar kl. 16.00-17.30

Kostnad terminskurs 12 ggr à 90 minuter: 2395 kr
Kika på vårt fina rabattsystem under priser!

Yoga Relax är en skön blandning av medicinsk yoga och restorative yoga. Detta är en yoga för dig som behöver det där extra lugnet och omhuldandet. Passet består inledningsvis av mjuka rörelser (medicinsk yoga) och sen vidare in positioner där vi stannar i 10-15 min/position, där vi stödjer upp kroppen för en total avslappning och återhämtning (restorative yoga). Den djupa balanserande andningen följer som en röd tråd i passet och under den restorativa delen blir du guidad i mindfulness & meditation. Du kan tryggt och lugnt landa ner på den mjuka ullmattan bland bolster, kuddar, ullfiltar och bara slappna av. Passet avslutas med en stunds terapeutisk gongvila.

Vi landar fullständigt in i det parasympatiska nervsystemet. Det är den delen av nervsystemet som gör att vi sover gott, att vår matsmältning fungerar, våra genetalier fungerar som de ska och vår kropp återhämtar sig. När parasympatikum sätts igång frisätts prolaktin, som är ett slags livskraftshormon i kroppen. Även oxytocin och andra sk må-bra-hormoner frisätts. Stresshormonerna som adrenalin och kortisol sjunker dramatiskt. Så därför lämpar sig dessa övningar särskilt för dom som känner sig utarbetade, stressade, slutkörda eller helt enkelt trötta. Kanske har smärtproblematik, postcovid, sjukdomar eller bara vill ha en stunds total avlastning och återhämtning för kropp och sinne. Här kan du bara ligga och släppa allt. Släppa kontrollen och luta dig mot livet, ha tilltro till livet. Känna dig ompysslad, ha full tillit till att du är i goda händer.

RELAX – NOTHING IS UNDER CONTROL

JENNIFER ASKLÖF