MEJA Hälsoteam

MEDI-YINYOGA

Medi-Yinyoga är en kombination av medicinsk yoga och yinyoga, en skön balans mellan yin (passivitet & stillhet) och yang (aktivitet & rörlighet).

Boka kursen eller drop-in pass här:

DENNA KURS UTGÅR HÖSTEN 2024! Välj istället YINYOGA måndagar kl. 19.15. Där inleder Jennifer också med några minuters uppmjukande medicinska övningar innan Yinyoga positionerna.

Medi-Yinyoga är en kombination av medicinsk yoga och yinyoga, en skön balans mellan yin (passivitet & stillhet) och yang (aktivitet & rörlighet).

Medi-Yinyoga passet går till så att vi inleder det med några enkla medicinska yogaövningar där vi känner in, värmer och mjukar upp vår kropp. För att sen gå över till den passivt stretchande yinyogan, där vi låter musklerna få slappna av helt. Vi lägger stort fokus på andning och medveten närvaro. Passet avslutas med gongvila.

Medicinsk yoga är en lugn och djupverkande yoga med enkla, mjuka och inkännande rörelser med stort fokus på andningen. Kärnan i medicinsk yoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. Du som individ tränas i att själv avgöra och känna in vilken nivå av anpassning som behöver göras utifrån egen förmåga och kapacitet. Medicinsk yoga kan definieras som en form av body-mind träning, en helhetsträning som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem men som också bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka. Läs mer om medicinsk yoga här.

Yinyoga fokuserar på yin-delarna i kroppen så som skelett, myofascia, bindväv (som är en del av fascian), ligament, inre organ och de så kallade meridianerna. De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Yinyoga passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt mot en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi (kallas qi eller prana) samtidigt som sinnet lugnas. Läs mer om yinyoga här.

JENNIFER ASKLÖF