MEJA Hälsoteam

RRT - FLÖDE & BALANS

RRT liknas vid ett skönt dynamiskt yogapass med en rytmisk komponent för att få igång alla våra flöden.

Boka kursen eller drop-in pass här:

Kursstart RRT – Flöde & Balans vecka 35, torsdagar kl. 16.10-17.25.

Kostnad terminskurs 12 ggr à 75 minuter: 1995 kr
Kika på vårt fina rabattsystem under priser!

Rytmisk rörelseträning (RRT) är utvecklad för att integrera och komma tillrätta med orsakerna till obalanser och blockeringar på olika nivåer, fysiskt, emotionellt och mentalt. Det lilla barnets spontana rytmiska rörelser för att komma vidare i sin utveckling har inspirerat till metoden. Rytmen i rörelserna normaliserar muskeltonus och påverkar kroppen på djupet genom att stimulera våra flöden av kroppens fasciala grundsubstans, blod, lymfa och nervsignaler.

Ett förbättrat flöde påverkar kroppens alla celler och bidrar till ett förbättrat immunförsvar, bättre avfallshantering och näringsupptag. Det skapar också avspänning, ökad energi och balanserar vårt system.

Rörelserna stöttar även kroppen snabbare komma till rätta med stress, snedbelastningar och blockeringar orsakade av primitiva reflexer. Primitiva reflexer har en tendens att aktiveras efter långvarig stress och trauman. De hindrar de normala rörelsemönstren och skapar obalanser i systemet. Aktiva reflexer påverkar oss inte bara fysiskt utan även emotionellt och mentalt. Lugna rörelser och minimalistiska statiska övningar snabbar på integrations-processen.

Vi hittar vårt andetag och landar på mattan. RRT utförs främst liggande, sittande och på alla fyra och vi använder enkla poser utan smärtsamma ytterlägen. Övningarna anpassas efter individen. Du blir guidad genom enkla övningar som liknar yoga med en rytmisk komponent. Rytmen av ditt lugna andetag finns med som en röd tråd genom hela passet för att stimulera dina inre organ och syresätta och basa alla delar av din kropp. Vi gungar, vaggar och studsar kroppen i olika positioner för att normalisera muskeltonus och integrera reflexer som skapar stress, stagnation och blockeringar. Rörelsernas tempo och omfång anpassar du efter det du trivs med och behöver för stunden. Kuddar och stol finns att tillgå för den som t ex inte kan vara på knä.

Vi gör sträckningar av kroppen på barns och djurs vis, fasciala manövreringar för ökad flexibilitet och övningar som bygger på spiralformen och den liggande åttan mm. för släppa  på spänningar och stötta detox. Även en enkel egenbehandling för våra inre organ, vårt myofasciala system och meridianerna ingår i passet och görs med hjälp av egenmassagetekniker och reflexlogi.

Rörelse är liv – liv är rörelse

MARIA FRANZÉN